Rovaniemi

Mitä?

JemmaJahti on interaktiivinen ulkona toteutuva pulmapeli.

Aiempaa kokemusta suunnistamisesta tai pulmapeleistä ei tarvita, pulmien ratkaisu ei myöskään pohjaa yleistietoon tai fyysiseen suorittamiseen. Paikallistuntemuksesta voi olla hyötyä, mutta JemmaJahti on ratkaistavissa täysin myös etsimällä lisävihjeitä netistä. Lisätiedon etsiminen ja kaverilta kysyminen on siis enemmän kuin suositeltavaa.

Jahdissa etenemiseen tarvitset älypuhelimen tai tabletin. Aloituspulma julkaistaan nettisivuilla ja sosiaalisen median kanavilla. Pulman ratkaistuasi pääset etenemään ensimmäiselle Jemmalle ja saat matkan varrella uusia arvoituksia pohdittavaksi. Jahdin voi jakaa useammalle päivälle, mikäli kiperimpiin pulmiin haluaa paneutua kotoa käsin.

Uutena JemmaJahdissa valittavana on myös helpompi reitti, joka on tarkoitettu erityisesti lasten kanssa JemmaJahtiin osallistuville tai sinulle, joka haluat bongailla Jemmoja iltalenkin yhteydessä ilman pulmien kummempaa pähkäilyä.

Missä?

Tämänkertainen JemmaJahti sijoittuu Rovaniemen keskustaan sekä sen lähiympäristöön. Kävellen tai pyörällä matkaa tulee normaalilla reitillä noin 6 km ja helpolla reitillä 4,5 km. JemmaJahdin ensimmäinen ja viimeinen pulma ovat lähellä toisiaan, joten auton parkkiin jättäminen Jemmoille lähtiessä onnistuu hyvin.

Rastien välit pääsee liikkumaan kävellen, pyöräillen tai autolla. Jokaisella rastipisteellä on käytävä paikan päällä. Suosittelemme myös ottamaan kuvat Jemmoista ja niiden ratkaisuista. Näin pääset palaamaan oikeaan kohtaan, jos esimerkiksi nettiyhteys pätkii tai haluat jakaa Jahdin useaan osaan. Puhelimen välimuisti ei välttämättä palauta sinua myöhemmin oikeaan kohtaan.

Jemmoille jalkautumisen lisäksi voit jakaa fiiliksiäsi JemmaJahdista Facebook-sivuillamme. Jaa kuvaterkut JemmaJahtisi varrelta ja olet mukana ilmaisen pakopelin arvonnassa. Arvonnan säännöt löydät täältä.

Milloin?

Tämänkertainen JemmaJahti starttaa perjantaina 8.4. heti kello 00:00 ja on pelattavissa aina pääsiäismaanantain 18.4. loppuun saakka.

Ohjeet

Tärkeintä JemmaJahdissa on yhteinen tekeminen. Jotta Jemmojen jahtaaminen olisi kaikille mukavaa ja turvallista, on kuitenkin hyvä muistaa seuraavat asiat:

  1. Muista säilyttää Jemmojen sijainnin salaisuus.
  2. Löydettyäsi Jemman, siirry ratkomaan avautuvaa pulmaa syrjemmälle.
  3. Merkitse saamasi vastaukset muistiin.
  4. Toimi lain puitteissa (esim. yksityisille pihoille ei tule mennä).
  5. Jemmoista löytyviä rastimerkkejä ei tule poistaa tai viedä mukanaan.
  6. Ethän jaa suoria vastauksia tai Jemmojen sijaintia somessa.

Mitä mukaan?

  • Puhelin tai muu älylaite
  • Riittävästi virtaa
  • Säähän sopivat ulkoiluvarusteet
  • Muistiinpanovälineet (tähän käy myös esim. puhelin)

Usein Kysyttyä

Kävellen, pyöräillen tai autolla kuljettava suunnistus, jossa etenet mobiililaitetta hyödyntäen.
Aloituspulman ratkaisun jälkeen avautuu uusi pulma ja näin Jahdissa pääsee eteenpäin. Välillä ratkaisusta avautuu suora ohje Jemmalle löytämiseen, joskus myös Jemman löytyminen on osa ratkaisua.
Lapset voivat mainiosti osallistua Jemmojen etsimiseen, pulmien ratkaisemiseen tarvitaan aikuisen apua.
Kyllä! JemmaJahti sopii mainiosti pelattavaksi porukassa. Hauskimmillaan JemmaJahti on 2-6 hengen ryhmässä, mutta minkä tahansa kokoinen porukka voi osallistua Jahtiin.
Tämä JemmaJahti on suunniteltu vaikeustasoltaan haastavaksi, joten Jahdin pelaamiseen voi käyttää aikaa jopa useita päiviä. Pulmien ratketessa peliä voi edistää omaan tahtiin.
Kyllä, järjestämme mieluusti JemmaJahdin tilauksesta! Voitte ottaa yhteyttä info@polarescape.fi tai 044 911 0577 niin puhumme lisää

JemmaJahti omalle porukalle?

Järjestämme mieluusti teille JemmaJahdin. Jokaista pelin osa-aluetta voidaan muokata teidän yksilöllisten tarpeiden mukaan. Niin pelin sijainti, kesto, teema kuin vaikeusaste on täysin räätälöitävissä. Valitsemme pulmat kattavasta pulmavalikoimastamme tai keksimme täysin uudet sopimaan juuri teidän JemmaJahtiin.

Ota yhteyttä ja puhutaan lisää!